Alexandra Wastesson är ny hotellchef på Marholmen

Nu tar Marholmen ytterligare ett steg mot att sätta ön i Roslagen på kartan. ”Tillsammans utvecklar vi Marholmen till Sverige mest självklara året runt destination”, säger Alexandra Wastesson som tillträtt som ny hotellchef.

Marholmen ligger i Roslagens skärgård, strax utanför Norrtälje och erbjuder en lång rad boenden och aktiviteter året runt. På den 34 hektar stora ön ryms ett hotell, Skärgårdshus, historiska villor, glamping, konferens, spa, restaurang, ställplatser, festlokaler, badtunnor och mycket mer.

”Jag är otroligt glad över att ha fått förtroendet och brinner av lust att få driva utvecklingen av Marholmen framåt tillsammans med alla kollegor”, säger Alexandra Wastesson, hotellchef på Marholmen.

Redan som liten hemma i Uppsala drömde Alexandra om att jobba inom besöksnäringen och utbildade sig på Hotell & Turismprogrammet vid Ekebyskolan i Uppsala. Sedan dess har Alexandra skaffat sig en gedigen yrkesbakgrund från ett flertal olika roller, senast som verksamhetscontroller på Stockholm Meeting Selection.

”Jag tvekade inte en sekund när jag blev erbjuden chansen att vara en viktig kugge i Marholmens fortsatta utvecklingsresa. Jag är en person som vill vara där det händer, driva utvecklingen framåt och skapa lönsamhet. Nu är jag på helt rätt plats för att kunna göra just det”, avslutar Alexandra.

Genom historien har människor kommit till Marholmen för avkoppling och rekreation. 1913 donerade Nils och Hanna Berg en del av Marholmen till Landsorganisationen (LO) för att ge arbetarhustrur och arbeterskor möjlighet till vila. Idag ägs och utvecklas Marholmen av, Svenska Kommunalarbetareförbundet.