$(document).ready(function(){ if($('.product-infobox').length > 0){ fbq('track', 'ViewContent'); } if($('.filter-sidebar').length > 0){ fbq('track', 'Search'); } });

Mer information

Välkommen att checka in i Förvaltaren – ett charmigt sekelskifteshus på Marholmen. Huset, som är från slutet av 1800-talet, har två våningar och gott om utrymme för härligt umgänge. Här bor du nära naturen med en större gräsmatta och en avskild altan för ljuvliga måltider.

I huset finns tre dubbelrum totalt sex bäddar, badrum med dusch, en toalett, ett  ljust och rymligt kök och ett vardagsrum. Husets inglasade punchveranda passar utmärkt för kvällarnas kortspel och umgänge med nära och kära.

Fakta om Förvaltarbostaden

  • Totalt tre sovrum (ett med 180 cm säng, ett med 160 cm säng och ett med 2×90 cm sängar)
  • Ett badrum med dusch samt en toalett
  • Rymligt kök med matplats
  • Vardagsrum med TV
  • Stor altan
  • Avresestäd & sänglinne inkluderat

Den här sekelskiftesvillan är tidstypisk och trivsam för både den stora familjen, kompisgänget eller det mindre företaget.

Från Förvaltaren är det bara några minuters promenad till bryggor, aktiviteter, lekpark, elljusspår, utomhusgym, skogspromenader och mycket mer.

Förvaltarbostaden renoverades till hög standard och bibehållen charm under våren 2024. 

 

Historien om Förvaltarbostaden

Längtan till landet och att driva jordbruk fick grosshandlare Nils Berg att köpa Marholmen 1900. I Förvaltarbostaden bodde den som skötte jordbruket på holmen. Den första förvaltaren var Signe Stenborg som kom hit 1909. Året innan hade Nils och Hanna Berg startat en lantbruksskola för Stockholmspojkar. Intresset för skolan var svalt och den upphörde 1912.

Elevhemmet för pojkar blev ett par år senare Vilohemmet för arbeterskor och arbetarhustrur sedan makarna Berg donerat en del av Marholmen till LO. Det var vanligt då att förmögna människor donerande pengar till stiftelser för välgörenhet. Det unika med denna donation var att den gavs till arbetarrörelsen.

En av dem som fick gratis vistelse på Vilohemmet 1917 var Selma Blomberg som arbetade på Rörstrands porslinsfabrik. Hon var änka och bodde med sina två barn i ett rum och kök utan badrum. Fastigheten ägdes av en stiftelse som hjälpte ensamstående mödrar. Hon var i hög grad beroende av välgörenhet för ett drägligt liv.

Idag har vi på Marholmen startat Projektet Familjetid där vi ger bort vistelser till familjer som inte annars skulle ha ekonomiska möjligheter att komma iväg på semester.

Maximera din tid hos oss

Vad vill du göra under din tid hos oss? Spa, bad & bastu, leka, paddla, spela eller tävla? Du väljer.

Se våra aktiviteter

Möte, konferens, kickoff eller företagsevent?

Vår vackra skärgårdsö bjuder på oändliga möjligheter för alla typer av möten, konferenser, företagsevents och kickoffer.

Läs mer här

Boka spaentré

Boka till lite egentid i form av spaentré med ljusterapi under din tid här hos oss.

Läs mer eller boka här