$(document).ready(function(){ if($('.product-infobox').length > 0){ fbq('track', 'ViewContent'); } if($('.filter-sidebar').length > 0){ fbq('track', 'Search'); } });

Mer information om Sjöstugan

Välkommen att checka in i Sjöstugan – en charmig sekelskiftesvilla precis vid vattnet. Stugan passar lika bra för familjen som för par, kollegor och kompisgäng. Här bor du idylliskt med egen brygga och altan mot kanalen. Från stugan är det bara ett par minuters promenad till hotellet med spa, restaurang och gym.

Sjöstugan består av två våningar med fyra enkelsängar fördelade på två sovrum. Här finns en matplats med altan mot kanalen och ett mindre vardagsrum med TV. Stugan har gemensam toalett och dusch.

Från den charmiga Sjöstugan har du nära till allt Marholmen har att erbjuda. Bryggor, aktiviteter, lekpark, elljusspår, utomhusgym ligger endast en kort promenad bort.

Villan passar lika bra för familjen, kompisgänget eller kollegorna. Hit kan du ta dig från både landsvägen och sjövägen och njut av en fika på den egna bryggan.

  • Två dubbelrum med två enkelsängar i varje rum
  • Gemensamt badrum
  • Kök
  • Allrum med TV
  • Altan mot vattnet
  • WiFi
  • Avresestäd och sänglinne inkluderat
  • Egen brygga (som tyvärr vattnet är för grunt att bada från).

Det var Sjöstugan som en gång i tiden spred doften av bullar och matbröd över Marholmen. Sjöstugan var Marholmens bagarstuga och har fått behålla både vedspis och bakugn i det annars moderna köket.

Obs! Sjöstugan renoverades till hög standard och bibehållen charm under våren 2024. Nya bilder publiceras inom kort. 

 

Historien om Sjöstugan

Sjöstugan fanns på kartan redan 1879. Härifrån kom förr dofterna av nygräddade limpor och bullar. I den ugn som fortfarande finns kvar bakades bröd till Marholmens gäster. Under 1900-talet första halva fanns på LOs del av holmen Semesterhemmet för arbetarfamiljer, Semesterhemmet för kvinnor och Vilohemmet för ”mindre bemedlade arbetarhustrur och arbeterskor.”

1917 summerade Vilohemmets ansvariga den gångna sommaren:

”De flesta gästerna ha ökat i vikt och återvunnit hälsa och krafterna.” Limpor och bullar hade gjort sitt.

Vilohemmets gäster bodde två i varje rum. Rummen var utrustade med två sängar, fyra filtar, två sängmattor, tre stolar, en bricka med två glas och karaff, ett tvättbord med servis, en toiletthink, en byrå, en täljstenskamin, en spegel, fyra dukar, två vita pikétäcken, en vas, en takampel, en golvtrasa och en dammtrasa.

I stora hallen fanns böcker, sällskapsspel , en orgel och en hängmatta. Vid ytterdörren en väggspegel och en klädborste. Så man kunde göra sig fin innan man gick ut.

 

Maximera din tid hos oss

Vad vill du göra under din tid hos oss? Spa, bad & bastu, leka, paddla, spela eller tävla? Du väljer.

Se våra aktiviteter

Möte, konferens, kickoff eller företagsevent?

Vår vackra skärgårdsö bjuder på oändliga möjligheter för alla typer av möten, konferenser, företagsevents och kickoffer.

Läs mer här

Boka spaentré

Boka till lite egentid i form av spaentré med ljusterapi under din tid här hos oss.

Läs mer eller boka här