Det finns en anledning till att Strandpaviljongen är vår mest populära lokal. Naturen med havet precis utanför och det faktum att det är högt i tak, borgar för stora tankar och kreativa idéer. Utanför konferenslokalen finns en stor terrass i söderläge, en perfekt plats för eftermiddagskaffet eller att avsluta mötet med en AW.
Strandpaviljongen är Grosshandlargårdens tidigare elevhem. Historien syns i husets stomme och lokalerna är luftiga med sin öppna planlösning och två flyglar på varsin sida om salongen.
Konferenslokalen Strandpaviljongen är 91 kvadratmeter stor. I en möblerad biosittning ryms 90 personer, 36 personer ryms i en möblerad skolsittning och 60 personer i möblerade öar. Den andra flygeln kan med fördel nyttjas som grupprum, fikarum eller lounge. I Strandpaviljongen förfogar ni sammanlagt över hela 182 kvadratmeter.
Fakta om Strandpaviljongen
Vår vackra skärgårdsö bjuder på oändliga möjligheter för alla typer av möten, konferenser, företagsevents och kickoffer.
Läs mer härHär försöker vi ge svar på allt du kanske funderar på eller behöver veta när du besöker oss – från vägbeskrivning till vilken utrustning som finns i villan.
Frågor & SvarMarholmen har sedan förra seklets början varit en plats där människor vilat, studerat och roat sig. Strandpaviljongen byggdes som elevhem till Folkbildningshemmet som öppnade 1926. De fabriksarbeterskor som kom hit för att studera fick eget rum, vid den tiden en oerhörd lyx för arbetare från trångboddhetens Stockholm.
Byggnaden var elevhem för Birkagårdens sommarkurser i åttio år. Här har bott människor som fått sin första möjlighet att studera vidare efter folkskolan, fackligt aktiva som trängt djupare in i lagar och avtal och de som fördjupat sig i konst, teater och musik.
På gården utanför elevhemmet ordnades varje onsdag lekaftnar då man sjöng och dansade. De lockade till sig leklystna, främst unga män, som kom gåendes, cyklandes eller sjövägen. Danskvällarna blev alltmer populära och kunde samlade flera hundra nöjeslystna.
”Många unga människor har svärmat i den fagra roslagsnaturen. Många, både elever och personal, har funnit sin livskamrat här”, minns en av lärarna.