Som ytterligare ett steg mot att bli Sveriges bästa skärgårdsdestination har Sofia Juniwik tillträtt rollen som Chef för mat- och dryckesupplevelser på Marholmen. Med en gedigen bakgrund inom gastronomi, konceptutveckling och en passion för innovativa matupplevelser, kommer Sofia leda den vidare utvecklingen av Marholmens mat och dryckeserbjudande.
Sofia har lång erfarenhet av att utveckla mat- och dryckeskoncept inom besöksnäringen. Närmast kommer hon från rollen som koncept och verksamhetsutvecklare på Coor Service Management, där hon ansvarade för att utveckla koncernens koncept för lunchrestauranger, kaféer med mera. I sin nya roll kommer Sofia leda arbetet med att skapa mat- och dryckeskoncept som kombinerar Marholmens unika läge och historia med en genuin och naturnära upplevelse
Nu ser Sofia fram emot att utforska öns alla möjligheter tillsammans med sitt team. ”Jag är oerhört glad och stolt över att få bli en del av Marholmen och ta mig an den här spännande och roliga utmaningen. Min ambition är att ta avstamp i Marholmens befintliga utbud och utveckla en helhetsupplevelse för alla typer av gäster. Vi kommer att satsa på innovativa matupplevelser som står ut i hela landet,” säger Sofia Juniwik.
”Vi är otroligt glada att välkomna Sofia till Marholmen. Hennes kompetens och nytänkande är precis vad vi behöver för att vidareutveckla vårt mat- och dryckeserbjudande till nästa nivå. Med Sofia vid rodret ser vi fram emot att sätta Marholmen på kartan som en matdestination värd en omväg,” säger Fredrik Utheim, vd för Marholmen.
Under 2025 kommer Marholmen ta nästa stora steg i utvecklingen genom en omfattande om- och tillbyggnation av huvudbyggnaden. I samband med det skapas även ett helt nytt kök och restaurang.Ett starkt fokus kommer att ligga på hållbarhet, lokala samarbeten och att skapa säsongsanpassade erbjudanden och koncept för både privatpersoner och företag i syfte att förstärka Marholmens position som året runt-destination.