En ö för möten i Roslagens skärgård

Denna intervju med vår marknadschef Bibi Rydbacken publicerades i Tid för Konferens, en bilaga i Dagens Industri, hösten 2023. Text: Ingela Engblom


Marholmen har varit en plats för möten och rekreation i över hundra år. Idag är det en modern konferensanläggning som erbjuder skärgårdsupplevelser året runt. I höst öppnar ”7° Bad & Bastu”. Samla medarbetarna för en energigivande stund med möten, bad och teambyggande aktiviteter.

Marholmen är en ö i Roslagen nära Norrtälje med broförbindelse till fastlandet. Ön är fylld av spännande miljöer från olika epoker. Ena gången bor och konfererar ni i en pampig Jugendvilla från 1912, nästa i det moderna hotellet eller i de mysiga stugorna. Under årets varma månader finns glampingtält för de mer äventyrliga gästerna.

“Syftet med mötet avgör vad som passar bäst. Oavsett hur gästerna bor är det alltid nära till havet. Naturen går som en röd tråd i allt vi gör genom hela verksamheten”, säger Bibi Rydbacken, marknads- och försäljningschef på Marholmen.

Under senare år har en omfattande utvecklingsresa påbörjats. De är redan en bra bit på väg.

“Vi utvecklar Marholmen till en skärgårdsdestination där våra gäster skapar minnen året runt, samtidigt som öns själ, natur och historia varsamt bevaras”, berättar hon.

Marholmen, en ö för möten i Roslagens skärgård

I början på 1900-talet ägdes Marholmen av grosshandlaren Nils Berg och hans fru Hanna. Paret var engagerade i samhällsfrågor och donerade ön till arbetarrörelsen (LO) för att bygga ett vilohem för fabriksarbetande kvinnor. På 20-talet startades även ett folkbildningshem på ön och på den vägen är det. – Idag är vi en mötesplats som välkomnar både konferens- och privatgäster för möten, vila, bad och avslappnat umgänge.

En av Marholmens styrkor är att grupper av alla storlekar trivs lika bra här. Mindre möten kan få en egen villa till förfogande, varav Villa Berg är den största med 14 rum. Historiska Strandpaviljongen kan hyras för privata middagar eller julfester för upp till 90 personer. Den största möteslokalen rymmer 180 personer medan events och kickoffer med många deltagare kan hyra hela ön med boenden för närmare 400 personer.

“Naturen här på ön gör att vi har fantastiska möjligheter att skräddarsy olika slags möten. En stor fördel är att vi har ett eget proffsigt aktivitetsteam som skapar unika upplägg utifrån varje kunds syfte och behov”, säger Bibi Rydbacken.  

En nyhet i höst är utomhusbadet ”7° Bad & Bastu” där grupper upp till 50 personer kan njuta av varma utomhusbad i kar, bastur, kalla dopp i havet och sköna lounger. Tanken är att gästerna till stor del ska vistas utomhus.

“Medeltemperaturen under året här på Marholmen är sju grader – därav namnet. Vi tror på massor av härligt brygg- och bastuhäng, året runt och i alla väder”, avslutar Bibi.

Fakta Marholmen

  • 34 hektar skärgårdsnatur
  • En timme med bil från Stockholm, Uppsala och Arlanda
  • Möteslokaler för upp till 180 deltagare
  • 50 moderna hotellrum med balkong eller terrass
  • 40 nyrenoverade stugor med vardagsrum, bastu & braskamin
  • Totalt 200 rum och 368 bäddar
  • Eget aktivitetsteam arrangerar bl.a. Marholmens Mästare, Båtorientering eller Mattcurlings-turnering
  • Konferenslunchen kan serveras utomhus runt en öppen eld
  • Mareld Spa med behandlingar, inom- och utomhusbad & solterapi