Arne, Konferens & Aktivitet

Strömholmens aktivitetsbana

Jag har varit med att bygga stora delar av banan så därför ligger den mig extra varmt om hjärtat. Det mesta är gjort av återvunnet material och stockar från skogen. Yxtavlan är en stor eltrumma från ett bygge från ön. Älgen är byggd av några järnrör som var ett staket. Duellen är ett gammalt bord som jag klätt in i trä.

Nu bygger jag metallfiskebanan av stockar från skogen, sten från sprängningen från hotellet, virke från ett gammalt vindskydd och metallfiskar från gamla sopkorgar. Just nu är investeringen för den nya banan lite skruv och några metspön.

Anna, frukost- och fikaansvarig

Bron över till Rackaren

Jag valde den här platsen därför att det är en så fin plats att spendera sommardagarna på tillsammans med familjen. På den lilla hundstranden intill är man ofta ensam och kan njuta till fullo med barn och hundar och från den vackra bron kan man se fiskarna i strömmen från den lilla platån.

Robban, fastighetsskötare

Ekollonet i Villa Hannas trädgård

I mitt jobb på fastighetsavdelningen rör jag mig över hela ön och hittar ständigt nya favoritplatser beroende på väder, vind och årstid. Men de träskulpturer som man kan se lite varstans på ön ligger mig lite extra varmt om hjärtat. De har jag gjort av gamla stubbar med motorsåg när jag fått en stund över. De är betydligt trevligare att titta på än stubbar, om du frågar mig!

Sara, spaansvarig och terapeut

Stora stenen nere vid lekplatsen

Hela Marholmen betyder mycket för mig. När jag var liten var jag ofta här med min mormor och lekte vid stora stenen, som då kändes enorm. Mormor bodde i Förvaltarbostaden här på ön som barn och den här dockan fick hon i 7-års present av Nils Berg, som ägde Marholmen då.

Sandra, receptionen

Nils Badhus

Den ”lilla” resan över till ön gör denna plats till något utöver det vanliga. Hit kan jag dra mig fram över vattnet på flotten. Jag gillar främst denna ö för de vackra vyerna över många av Marholmens bra platser. Härifrån ser jag badlivet på badplatsen och jag ser över till våra mysiga glampingtält på ön rackaren. Detta är en plats som är lika vacker oavsett årstid.

Amanda, konferens & aktivitet

Villa Berg 

Jag har så mycket fina minnen i Villa Berg tillsammans med både kollegor och vänner. Här har jag firat både midsommar till nyår – det finns ingen bättre plats att vara på. Att jobba tidiga mornar som sena kvällar är en alldeles speciell känsla i Villa Berg och om du inte har upplevt en soluppgång här har du missat något.

Alexandra, restaurangen

Sjösidan av Strandpaviljongen 

Detta är min favoritplats på ön just för dess placering. En Ofyrlunch på sjösidan av Strandpaviljongen är inte bara en känsla – det är minsann en upplevelse! När du precis har ställt i ordning allt och bara väntar bara på att gästerna ska komma, tar du en sekund och ser dig omkring och ut över träden och vattnet. Det är magiskt.

Peter, konferens & aktivitet

Bänken på östra udden av Strömsholmen

I gryningen får den här platsen nytt liv varje dag. När solen bjuder på sina första strålar, väcks både djur och natur i ett färgspektrum som följer våra årstider. Bästa sättet att tanka energi för en ny dag.

Susanna, Konferensbokning & försäljning

Hängmattorna på Strömsholmen

Jag fyller på min energi här i hängmattan. Sluter ögonen och lägger mig bekvämt och lyssnar till ljuden runt omkring mig. Det är otroligt rogivande att ligga här och lyssna på trädens melodi från vinden, en puttrande båt lite längre bort, fågelkvitter och en å annan skrattande anka nere vid vattenbrynet.

Linda, privatbokning

Bryggan nedanför Gula Villan

Egentligen vill jag välja hela gångstråket mellan flotten och till badstranden – framför allt såklart för den härliga utsikten! Lugnet och avskildheten här på bryggan nedanför Gula Villan gör det till en extra härlig plats – inte minst när vårsolen värmer ansiktet.

Patrik, hotellchef

Bastun i Mareld Spa

Jag kommer från Finland så bad och bastu är en del av mitt DNA. Att arbeta på ett hotell innebär att ingen dag är den andra lik och det är alltid mycket som händer. Bastun i vårt spa har en underbar utsikt över viken och är lika varm och avkopplande oavsett årstid så ett svalkande dopp i utomhusbadet med efterföljande bastu är för mig den perfekta avkopplingen efter en hektisk dag.

Jessica, ekonomiavdelningen

Ångbåtsbryggan

Det är ju inte svårt att hitta mysiga platser här på ön, men den här bryggan är helt magisk med sitt lugn och fantastiska utsikt.

Malin, konferens & gruppbokning

De tre träbroarna ut mot Strömsholmen

Min favoritplats här på ön är de tre träbroarna ut mot Strömsholmen. På båda sidorna finns vass som vajar och man blickar ut över havet. Under de olika årstiderna skiftar naturens färger och det är något magiskt med varje årstid.

Aragorn, hotellhund

Hundstranden vid Rackaren 

Det allra, allra roligaste är att åka riktigt fort i den elektriska mulen! Men annars är hundstranden min favoritplats eftersom jag älskar att bada. Fast jag låter min matte Amanda tro att det är agilitybanan. Ibland rymmer jag hem till stallet och då är det bron över till fastlandet som är bäst!

Gisela, konferens & aktivitet

Båtorienteringens brygga

Jag har alltid varit fascinerad av träbryggor och att vara på just denna brygga är balsam för själen. Vid solsken glittrar vattnet. Vid storm sveper skummande vågor in. Härifrån är naturens ständigt växlande skådespel underbart att se, oavsett väder och årstid.

Bibi, marknads- och försäljningschef

Grosshandlargården

Historiska byggnader har alltid fascinerat mig och min fantasi går igång om alla människor som levt där och vad som kan ha hänt innanför dess väggar genom åren. Grosshandlargården var tidigare ett folkbildningshem och dess vackra takmålningar gjordes av Elsa Beskow som levde här på Marholmen under det sena 20-talet. Det här är precis en sådan plats som eggar min fantasi. Hur var Elsa som person? Vad kände, tänkte och inspirerades hon av? Om ändå väggar kunde tala!