Ny vd på Marholmen

Nu tar Marholmen nästa steg mot att sätta den lilla ön i Roslagen på kartan som Sveriges nästa stora året-runt destination. – Jag ser verkligen fram emot att vidareutveckla Marholmen till sin fulla potential tillsammans med våra medarbetare och ägare, säger Fredrik Utheim, som tillträdde som ny vd efter årsskiftet.

Marholmen ligger i Roslagens skärgård, strax utanför Norrtälje. På den 93 hektar stora ön ryms bland annat hotell, stugor, villor, glamping, konferens, spa, restaurang, ställplatser, festlokaler, badtunnor, bastu, bryggor och en egen sandstrand. Aktiviteter för både privat- och konferensgäster året runt inkluderar äventyrsgolf, multisportbana, 10-kamp, Walking gym, Skogsbad, kallbad, grillplatser, en agilitybana och lekplatser.

– Jag ser en enorm potential att verkligen sätta Marholmen på kartan som helt unik och hållbar destination för besökare året runt, säger Fredrik Utheim. Alla förutsättningar finns redan på plats och när erbjudandet kom kunde jag inte tacka nej till utmaningen att leda den fortsatta utvecklingen.

Genom historien har människor kommit till Marholmen för avkoppling och rekreation. 1913 donerade Nils och Hanna Berg en del av Marholmen till Landsorganisationen (LO) för att ge arbetarhustrur och arbeterskor möjlighet till vila. Det är en tradition som än idag förvaltas av ägaren, Svenska Kommunalarbetareförbundet.

Marholmens styrelseordförande, Johan Hessius, kommenterar den vidare satsningen: – Ägaren och styrelsen ser en stor potential i Kommunals fortsatta ägande i Marholmen. Vi önskar Fredrik och hans team lycka till och ser fram emot att få följa resan på nära håll.

– Nu ska vi förvalta möjligheten som den tidigare ledningen lade grunden till. Visionen är tydlig. Inom fem år ska vi vara Sverige nästa stora året-runt destination, avslutar Fredrik.

Om Fredrik Utheim

Fredrik har en gedigen erfarenhet från hotellbranschen och kommer närmast från Annordia där han arbetade med hotellfastighetsutveckling. Tidigare har han bland annat varit Sverigechef och koncernchef för tidigare Rica Hotels, vd för Stockholm Meeting Selection, General Manager för Radisson BLU-hotellen på Arlanda. Fredrik har också internationell erfarenhet från USA, Spanien och Norge och utbildning inom Hospitality Managment från Miami, Florida.

Vill du komma i kontakt med Fredrik mejlar du till honom på fredrik.utheim@marholmen.se