Vi som arbetar här på Marholmen önskar dig en underbar vistelse här på vår ö. Här kommer lite information som kan vara bra att veta för dig är boende gäst i en villa på Marholmen

Håll nyckeln mot dörren för att låsa upp. Dörren låser sig automatiskt när den stängs, så tänk på att alltid ta med en nyckel när du går ut.

I korthållaren du fick när du checkade in hittar du information om hur du loggar in på vårt Wifi.

Wifi Marholmen – Guest med koden 4005.

  1. Tryck på Power längst till vänster.
  2. Lås upp barnlåset genom att hålla in låssymbolen tills den låser upp sig, detta kan ta 5-10 sekunder.
  3. Välj platta att starta och välj önskad temperatur.

Ved finns att köpa i receptionen.

Börja med att öppna tillförseln av förbränningsluft med vredet som sitter till vänster i framkant under kaminen. Vrid till l = öppet.

Öppna sedan rökgasspjället som sitter på skorstenen genom att ställa den på Ö eller+. Lägg in några klabbar och lägg en tändkudde under veden (hämtas i receptionen). Tänd på kudden och skjut till luckorna utan att stänga dem. När brasan tagit sig, stäng luckorna.

Om det är svårt att få fyr, kan det bero på dåligt drag i skorstenen. Prova att stoppa upp hopknycklat tidningspapper i skorstenen inifrån eldstaden och tända på. Tänd sedan brasan som vanligt.

På bastuaggregatet finns det två vreden, ett som styr temperaturen och ett som styr tiden.

Temperaturinställning
Justera till önskad temperatur uppåt eller nedåt. I regel är 70-90 grader lagom.

Obs! För högt inställd temperatur resulterar i att vårt överhettningsskydd löser ut och måste återställas av personalen.

Tidsinställning
Du kan ställa in bastun så den är varm när du kommer tillbaka till stugan efter dagens aktiviteter. Så här gör du:

1-4 (vitmarkerat).
De första siffrorna 1-4 (vitmarkerade) startar bastun direkt och är igång de antal timmar som siffran står på.

1-8 (svartmarkerat).
När du anger 1-8 (svartmarkerat) startar timerfunktionen och bastun startar efter de antal timmar som den står på (t.ex. 3 startar bastun om 3 timmar).

Timern stänger automatiskt av i läge 0. Du kan när som helst vrida fram och tillbaka, tex för att manuellt stänga av bastun (vrida till 0) eller för att ändra redan gjord inställning.

Basta och njut!

Om du häller vatten på stenarna, tänk på att göra det försiktigt och med lite vatten i taget, annars kan jordfelsbrytaren slå ifrån.

Alla villor är rökfria och det är förbjudet att röka i stugan. Rökning hänvisar vi till terrassen. Glöm inte att plocka upp dina fimpar för alls trivsel och trevnad!

Du hittar vårt gym på huvudbyggnadens bottenvåning. Ta hissen eller trapporna ner till våning 1 där du hittar gymmet till vänster. Du kommer in med ditt nyckelkort.

Det finns även ett utegym med sju stationer på Strömsholmen. Se kartan du fick vid incheckning.

Marholmen är ett Svanenmärkt ö och vi arbetar tillsammans med Svanen för att minska vår miljöpåverkan. Vid den stora parkeringen finns en miljöstation där du kan sortera dina sopor.

Parkering är gratis för våra boende gäster. Det enda du behöver göra är att registrera din bil på surfplattan vid receptionen. Du har väl kommit ihåg det?

Har du glömt tandborsten hemma? Inga problem. I vår reception säljer vi tandborstar och andra nödvändiga hygienartiklar. Du kan även få bomullsspads och örontops utan extra kostnad.

I vår restaurang Skärgårdsro i huvudbyggnaden serveras frukost, lunch och middag. Här kan du se restaurangens öppettider > Vill du boka bord, kontakta receptionen så hjälper vi er.

Du har väl inte missat att du kan köpa med vår Middagskasse till villan? Eller beställa takeaway att ta med?

Om du behöver komma i kontakt med oss, ring dygnet runt på 010-456 22 50.
Obs! Vid nödfall ring 112.

Receptionens aktuella öppettider hittar du här >>

Utcheckning ska ske senast kl. 11:00 på avresedagen. Vid önskemål om senare utcheckning vänligen kontakta receptionen för tillgänglighet.

Har du bokat ett spapaket så ingår entré till Mareld Spa under den tid som framgår på din bokningsbekräftelse. Om du har bokat en villa ingår normalt sett inte spaentré, utan då behöver du boka till det separat i receptionen. Priset inkluderar 2 timmars entré inkl. solterapi och lån av badrock, handduk och tofflor.

Observera att vi har en åldersgräns på 18 år i vårt spa men under skolloven är barn över fyra år välkomna i målsmans sällskap under vissa tider.

Vi har flera olika spabehandlingar och massage att välja bland som utförs av våra erfarna spaterapeuter. Läs mer om vår spabehandlingar och boka här >

Det finns massor av saker att aktivera dig med under din tid här på Marholmen! Här hittar du hela listan över aktiviteter >

En liten kom-ihåg-lista innan du lämnar villan:

  • Kontrollera att alla element är påslagna och står på 20 grader.
  • Kontrollera att eventuell bastu, spis och kaffebryggare är avstängda.
  • Kontrollera att alla fönster är stängda.
  • Ta en extra titt för att säkerställa att du inte glömt något i villan
  • Om något är trasigt eller smutsigt lämna det framme så att vi lätt kan hitta det som behöver bytas ut.

Avresestäd och linne/handduk ingår alltid när du bokar en villa.

Som gäst på Marholmen förbinder du dig att visa hänsyn till våra övriga gäster och medarbetare genom att följa de ordningsregler, anvisningar och bestämmelser som gäller på ön.

Du ansvarar själv för alla skador som uppstår på fastigheten eller dess inventarier genom att du eller någon annan i ditt sällskap varit vårdslös. Vi debiterar alla eventuella kostnader som kan uppstå, exempelvis för brandutryckningar, till följd av vårdslöshet med Marholmens egendom.

För allas trivsel och trevnad, ta hänsyn till övriga gäster oavsett tid på dygnet. Efter kl. 22 ska det vara tyst och lugnt.

Om klagomål angående störande uppträdande inkommer till Marholmen har vi rätt att omedelbart avhysa gästen från boendet/området om rättelse inte sker omedelbart efter tillsägelse. I det fallet sker ingen återbetalning för resterande vistelsetid.

Om du inte är nöjd med vår leverans ska du i första hand kontakta receptionen så att vi kan lösa eventuella problem under din vistelse.

Till sist: observera och respektera eldningsförbud för allas säkerhet! Om du är osäker på vad som gäller just nu, gå in på Norrtälje kommuns hemsida här >>