Tips på aktiviteter som bygger laget under din kickoff på Marholmen

En kickoff är ett av dina bästa verktyg för att sätta tonen för den företagskultur du vill ska prägla din verksamhet. Ju bättre relationer dina medarbetare har, desto lättare förstår, kommunicerar och läser de av varandra, vilket i sin tur skapar utrymme för ökad kreativitet och snabbare problemlösning. Få saker bygger lag lika effektivt som en rolig och inkluderande teambyggande aktivitet. Här är våra bästa tips på aktiviteter som bygger laget under din kickoff.

Vi ser nu allt fler rapporter som stärker bilden av hur viktiga pusselbitar för framgångsrika verksamheter – som kreativitet, samverkan och företagskultur – blir lidande av att vi inte har kunnat ses fysiskt under coronapandemin. Syftet med en kickoff är inte bara att förankra verksamhetens eller projektets mål hos alla medarbetare eller projektmedlemmar, det är också en chans för alla deltagare att bygga och fördjupa relationer. För när vi bygger relationer, bygger vi också den så viktiga lagkänslan och tilliten till våra kollegor. Det är kittet som gör oss till ett ”vi”. Ju bättre relationer, desto lättare blir det att förstå och läsa av varandra, vilket i sin tur skapar utrymme för kreativitet och problemlösning. Kort sagt är kickoffen ett verktyg för att sätta tonen för den företagskultur du vill ska prägla din verksamhet.

So far, so good. Men att välja en aktivitet som hela gruppen uppskattar, kan delta i och som uppnår syftet med din kickoff kan vara knepigt. Vad ska man välja? Hur ska man tänka?

Vårt tips är att lägga lite tid på att välja rätt aktivitet som speglar ditt mötes syfte och mål. Om gruppen inte redan känner varandra så väl, är troligtvis syftet att lära känna varandra. Fundera på att göra aktiviteten till någon typ av samarbetsövning med gott om tid för att prata och interagera med varandra, exempelvis att laga mat tillsammans. Känner gruppen redan varandra väl? Då kanske en mer upplevelseinrikad aktivitet, exempelvis en höghöjdsbana skulle svetsa ihop och höja tilliten inom teamet?

Tänk på att inte ordna en halvdag med bergsklättring om det finns personer i gruppen som har fysiska begränsningar eller funktionshinder. Välj heller inte ett quiz om svenska schlagers under middagen, om någon av medarbetarna inte växt upp i Sverige. Och en karaokekväll kan bli ganska stel om det är en ny grupp som inte redan känner varandra väl…

Här tipsar vi om ett antal aktiviteter som ni kan göra här på Marholmen att inspireras av:

 • Marholmens Mästare

Utmana dig själv tillsammans med kollegorna! I Marholmens Mästare övar ni samarbetsförmågan och svetsar samman laget, samtidigt som det blir en snackis under en lång tid framöver. Aktiviteten äger rum utomhus på Strömsholmen när vädret tillåter. Vid kyla och regn har vi lika roligt i vår aktivitetskällare.

 • Båtorientering

Lär känna skäret runt Marholmen och kasta loss genom ett hisnande äventyr till sjöss! Som lag ska ni samla in ledtrådar vid bojar och lösa gåtan under tidspress. Må bästa lag vinna!

 • Yoga Walk About med skogsbad

Ta med hela gruppen ut på ett härlig, ledarledd yogapromenad med Skogsbad på ön för att fylla på energinivåerna, få igång kreativiteten – och livsandarna.

 • Halv Åtta på Marholmen

Vår Middagskasse är en matlagningsaktivitetet bestående av en trerättersmiddag förberedd av våra kockar och som ni färdigställer tillsammans och äter i stugan eller villan. Passar för grupper upp till 6 personer. Om ni bokar Villa Berg kan ni göra aktiviteten för upp till 14 personer.

 • Escape Box

Jobbar ert lag bra ihop under press? Med den här aktiviteten stärker och bygger ni teamets sammanhållning samtidigt som ni ska lösa en avancerad spionjakt som hemliga agenter. Hur kul som helst!

 • Spela äventyrsgolf

Äventyrsgolf är en gren som passar alla – från kollegorna som redan spelar på proffsnivå till de som aldrig hållit i en golfklubba. På vår bana utmanas alla! Turneringen avslutas med prisutdelning.

 • Konferenslunch över öppen eld

Till och med konferenslunchen kan vara en upplevelse här! Att samlas runt en öppen eld för att laga och äta tillsammans finns i vårt DNA, och bäddar för kreativa samtal.

 • Spavistelse

Belöna ditt team med en avkopplande stund i Mareld Spa efter en lång dag i produktiva möten. Här finns bland annat bubbelpool, torrbastu med utsikt mot viken och ångbastu där stjärnorna lyser i taket.

 • Utmana varandra i boule

Det tar bara några minuter att lära sig att spela boule men det sägs ta flera år att behärska alla taktiska och tekniska finesser. Boule är en sport som blir allt mer populär.

 • Mattcurling

Utmana kollegorna till mattcurling i Grosshandlargårdens anrika byggnad. Det här är en aktivitet som passar er som har lite tid men vill göra något kul tillsammans.

 • Åk på en kajaktur

Hyr kajaker och njut av en naturupplevelse på sjön. Instruktörer följer med er om ni vill och flytvästar ingår självklart. 

 • Fiska med guide och utrustning

Boka en halvdag, heldag eller en afterwork på sjön! Ni tas med ut på en spännande fisketur på fullt utrustade sportfiskebåtar med en professionell fiskeguide och all utrustning som behövs.

 • Pingisturnering i Båthuset

I Marholmens båthus som ligger nedanför hotellet, viner isande vindar in genom väggarna. Med värme från taket, mössan på och pingisracket i handen kan ni här köra en match helt ovanlig pingis.

 • Badholmen med egen badtunna

På Badholmen finns två badtunnor, en privat sandstrand och en bastu som ni hyr för hela gruppen i två timmar. Snacks och dryck går att beställa till för en magisk stund på den privata udden.

 • Musikquiz

Musikquiz med trubadur är en aktivitet som bygger teamkänsla, ger många skratt och som passar grupper av alla typer och storlekar. Ett perfekt avslut på dagen eller stämningshöjande feststartare.

 • Kallbad med bastu

Utmana er själva till ett uppfriskande kallbad med efterföljande bastu som gör gott för både kropp och själ. Ni hyr hela Badholmen för privat bruk. Komplettera upplevelsen med dryck och snacks.

Tänk på! Välj aktiviteter under kickoffen som speglar ditt syfte och mål. Är syftet att lära känna varandra, fundera på någon typ av samarbetsövning, exempelvis att laga mat tillsammans. Och ordna inte en halvdag med bergsklättring om det finns personer i gruppen som har fysiska begränsningar eller funktionshinder. Välj heller inte ett quiz om svenska schlagers under middagen, om någon av medarbetarna inte växt upp i Sverige.