Kvällens utvalda Marholmsmiddag serveras för dig som bokat ett boende- eller konferenspaket som inkluderar middag. Oftast serveras den i form av en 3-rättersmeny men under vissa säsonger såsom jul och sommar, kan den serveras som buffé. Alltid vällagat och med minst för, varmrätt och dessert.
Fram till den 22 december serveras Marholmsmiddagen i form av Marholmens Vinterbord med julens smaker.
Vinterbordet består av ett urval portionsbitar som är speciellt utvalda av vårt köksteam. Du väljer fritt bland nedan munsbitar utifrån dina egna favoritsmaker för att kombinera din egen smakupplevelse.
SMÅ SERVERINGAR FÖRRÄTT
Ört-&vitlöksgravad strömming | med surdegsknäcke
Ägghalvor | med skagenröra
Silltårta | med rökt matjessill och sikrom
Pepparrotssill | med selleri och avruga kaviar
Sotad Lax | med cidervinägersenap, äpple och kålrabbi
Grov kalvsylta | med picklade grönsaker och riven anklever
Rökt älghjärta | med lagrad balsamvinäger, syltad ingefära och grönpeppar
Aubergine och shiitake ”sill” | med pepparrotskräm och solroskärnor
SMÅVARMT MED TILLBEHÖR
Helstekt Bogblad av hjort
Kalvköttbullar
Lammprinskorv
Honung och pepparstekt lax
Äppelglögg bakad fläsksida
Hasselbackspotatis
Potatis krossad med smörkokt lök och örter
Janssons frestelse
Gräddsås
Rårörda lingon smaksatt med gin
Pepparrotskräm
Vinägrett på ansjovis, ägg och persilja
Senapssås
Tunt hyvlade betor och fänkål marinerade i citrus
Sallad på rostad rödkål, pumpakärnor, ädelost och grönkål
DESSERT
Saffran och mandelkaka | med kardemummakräm och torkade päron
Marholmens ostkaka | med hjortronsylt och vispad grädde
Ostar | med marmelad, honung och kanel rostade nötter och kex
Chokladbrownie | smaksatt med apelsin
Julkolapaj
Chokladtryfflar
Julgodis
Vinterbordet (som inte är att förväxla med ett traditionellt julbord), inkluderar alltså alla julens favoriter men presenteras och serveras på ett nytt sätt. Det kommer även att finnas alternativa rätter för dem som inte tycker om julmat.
Pris: 595 kr vuxen | Barn halva priset alt. Barnmeny
Gravad sotad hjort
med sellerikräm, sikrom, rödvinsreduktion och friterad schalottenlök
Ångad röding
med potatispuré smaksatt med citron, stekta syltade kantareller, lättbakade tomater och kräftsky
Blåbärspannacotta
med syrad grädde smaksatt med vanilj, torkade blåbär, krispigt kardemummaflarn och syrlig blåbärssås
Kallrökt torsk
med ingefärsmajonnäs, örtsallad, rödkål och rostat ströbröd
Kalventrecôte
med rostade jordärtskockor eldad savoykål, sherryvinägersmör och rödvinssås
Chokladbrownie
med vit chokladkräm med körsbärskompott och kataifi
Hummersoppa
med terrin på pilgrimsmussla och räka, harissa och fänkål
Hjortinnanlår
med päronkompott, rostad persiljerot, persilja, potatispuré smaksatt med västerbottensost samt timjanssky
Blåbärspannacotta
med syrad grädde smaksatt med vanilj, torkade blåbär, krispigt brödflarn smaksatt med kardemumma och syrlig blåbärssås
Med reservation för eventuella ändringar.